Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

H «πύλη για τον Παράδεισο» είναι η μεγαλύτερη φυσική σπηλιά


H «πύλη για τον Παράδεισο» είναι η μεγαλύτερη φυσική σπηλιά [εικόνες]






 Το σπήλαιο «Η πύλη για τον Παράδεισο» (Door to the Heaven) βρίσκεται στο κέντρο του ομόνυμου βουνού και είναι η μεγαλύτερη φυσική σπηλιά στην Κίνα.
Χάρη στο σημείο στο οποίο βρίσκεται αποτέλεσε για χρόνια έναν σημαντικό τόπο λατρείας για τους αρχαίους Κινέζους…Θα πρέπει να ανεβείτε 999 εξαντλητικά σκαλοπάτια για να φτάσετε στο άνοιγμα ανάμεσα στα βουνά που Θεωρείται ότι είναι η πύλη. Πριν από πολλά χρόνια ένας βράχος κατέρρευσε δημιουργώντας αυτήν την 122 μέτρων ψηλή τρύπα.
 
Ο αριθμός 999 επιλέχθηκε ως τυχερός αφού ο αριθμός 9 για τους Κινέζους έχει την ίδια έννοια με τη λέξη «αιώνια», ή «διαρκή». Ο αριθμός των σκαλοπατιών όμως δεν παύει να είναι απαγορευτικός για πολλούς που θέλουν να κάνουν την προσπάθεια και να φτάσουν μέχρι την πύλη.
 
Για να φτάσετε στην βάση της σκάλας βέβαια μην νομίζετε ότι θα είναι και τόσο εύκολο. Θα χρειαστεί πρώτα να μπείτε στο τελεφερίκ που ανεβαίνει 1.219 μέτρα ή να πάρετε το λεωφορείο που διασχίζει ένα επικίνδυνο ορεινό δρόμο όλο στροφές. Αλλά τελικά αξίζει τον κόπο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΠΗΓΗ 
iefimerida.gr  http://www.alexiptoto.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου