Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αποτοξίνωση με τη σούπα του Ιπποκράτη


Αποτοξίνωση με τη σούπα του Ιπποκράτη



soupa_laxanikon_326332897.jpg
Ξεκινάμε την αποτοξίνωση του οργανισμού μας με τη σούπα του Ιπποκράτη και συνεχίζουμε με τρόπους που εκτός από το σώμα θα αποτοξινώσουν το μυαλό την ψυχή σας.
Συνταγή αποτοξίνωσης: Η σούπα του Ιπποκράτη

Υλικά:

1 πατάτα με τη φλούδα
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
4 κλωνιά φρέσκο σέλινο
1/2 μάτσο μαϊντανό
5-6 φύλλα μαρουλιού ή παντζαρόφυλλα
Εκτέλεση:
Επιλέξτε βιολογικά λαχανικά, τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια και θα τα σιγοβράσετε για 1 ώρα σε εμφιαλωμένο νερό. Καταναλώνετε τη σούπα ή μόνο τον ζωμό των λαχανικών με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Προσοχή!
Tα φρούτα και τα λαχανικά δεν περιέχουν απαραίτητα χαμηλές συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών. Τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις γεωργικές καλλιέργειες μπορεί να αποβούν εξίσου βλαβερά. Προτιμάτε, λοιπόν, όσα είναι βιολογικής καλλιέργειας ή αυτά που κόβετε από τον κήπο σας.


Τι είναι οι τοξίνες;
Με τον όρο τοξίνες εννοούμε κάθε χημική ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της τροφής, του αέρα και του νερού και μπορεί να τον βλάψει. Το νερό που πίνετε, για παράδειγμα, περιέχει χλωριούχες ενώσεις, τα φρούτα και τα λαχανικά παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα, τα ζωικής προέλευσης προϊόντα αντιβιοτικά. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ακόμα και αντικείμενα, όπως τα πλαστικά, αλλά και τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, επιβαρύνουν την κατάσταση.

Τι είναι η τοξίνωση;
Πρόκειται για τη συσσώρευση στον οργανισμό, κυρίως στον λιπώδη ιστό, βλαβερών ουσιών. Ο οργανισμός απαλλάσσεται από αυτές μέσω των απεκκριτικών του οργάνων (συκώτι, έντερο, νεφρά, δέρμα) και των μηχανισμών που διαθέτει. Σήμερα, όμως, η κακή διατροφή, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες επιβραδύνουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός. Έτσι, οι τοξίνες δεν απομακρύνονται με τις φυσιολογικές διεργασίες και αποταμιεύονται στο δέρμα, τα μαλλιά, το πεπτικό και το λεμφικό σύστημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης προβλημάτων, όπως η δυσκοιλιότητα, ο πονοκέφαλος, η τριχόπτωση, η κυτταρίτιδα, ή επιβαρύνοντας ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Τι είναι οι δίαιτες αποτοξίνωσης;
Η κεντρική ιδέα πίσω από μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι το να απομακρύνετε από το διαιτολόγιό σας τροφές που θεωρούνται «επιβλαβείς» για τον οργανισμό και ταυτόχρονα να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών που θεωρούνται ευεργετικές. Οι πιο δημοφιλείς δίαιτες αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν 1-2 ημέρες δίαιτας με χυμούς και 4-5 ημέρες δίαιτας με φυτικές τροφές, όπως το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά στον ατμό. Οι τροφές που αποκλείονται συνήθως είναι το κόκκινο κρέας, τα άλευρα, η ζάχαρη και τα αυγά.

Πού βοηθάει;
Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το έλκος, η δυσπεψία, οι λιθιάσεις, οι ρευματισμοί, οι αρθρίτιδες, οι εντερικές παθήσεις, ακόμα και οι παθήσεις του ήπατος. Επίσης, δρα αποτελεσματικά κατά του άσθματος, των δερματικών παθήσεων (για παράδειγμα ακμή), της υπέρτασης, ορμονικών διαταραχών, αλλά και του άγχους.
Πιάστε τη βούρτσα
Αφιερώστε λίγα λεπτά για να τρίψετε το σώμα σας με μια βούρτσα σώματος ή ένα γάντι πριν το πρωινό ντους. Με κυκλικές κινήσεις (με φορά προς την καρδιά), τρίψτε το σώμα σας, ξεκινώντας από τις πατούσες και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Έτσι, θα βοηθήσετε το δέρμα σας να καθαρίσει, ενισχύοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης, μπορείτε να τρίψετε την εξωτερική πλευρά των μηρών, τους γλουτούς, τα χέρια και την κοιλιά με αμυγδαλέλαιο ή να προσθέσετε αιθέριο έλαιο άρκευθου (άγριο κυπαρίσσι), που έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος.

Ατμόλουτρο προσώπου
Γεμίστε τον νιπτήρα με ζεστό νερό, προσθέστε 20 σταγόνες λάδι λεβάντας και βουτήξτε μέσα μια πετσέτα. Κρατήστε την κοντά στο πρόσωπό σας (το οποίο έχετε προηγουμένως καθαρίσει) για λίγα λεπτά και έπειτα κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις ή τσιμπήματα. Στο τέλος, βρέξτε με άφθονο κρύο νερό το πρόσωπό σας, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος και να κλείσουν οι πόροι.

Καυτή ατμόσφαιρα
Η σάουνα συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα, επιτρέποντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και γεμίζοντας τα κύτταρα με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αν είστε υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση, μπορείτε να κάνετε σάουνα όσο συχνά θέλετε, αρκεί να βοηθήσετε το σώμα σας να συνηθίσει. Ξεκινήστε, λοιπόν, με 10-15΄ και φτάστε σταδιακά τη 1 ώρα. Μην ξεχνάτε να τελειώνετε με ένα κρύο ντους και να πίνετε αρκετό νερό πριν μπείτε στη σάουνα, αλλά και αφού βγείτε από αυτήν.

Θαλασσογραφίες
Η θαλασσοθεραπεία βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις. Ταυτόχρονα, το δέρμα οξυγονώνεται και αναζωογονείται.

Τι επιλογές έχετε;
Θαλασσινό νερό Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Όταν, μάλιστα, είναι ζεστό, «ανοίγει» τους πόρους της επιδερμίδας και έτσι διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος τα συστατικά του.

Αλάτι: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, βελτιώνει την υφή της και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία των ιστών.

Φύκια: Βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού, συνδράμουν στην απολέπιση του σώματος, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, ενυδατώνουν, θρέφουν και οξυγονώνουν τους ιστούς.

Λάσπη: Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και χάρη στην ιδιότητάς της να συγκρατεί θερμότητα, διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας.

Ύπνος, ο θαυματουργός
Τα όργανα του σώματος που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού (ήπαρ, έντερο, νεφρά, δέρμα) χρειάζονται μεγάλες περιόδους ανάπαυλας προκειμένου να ανακάμψουν. Επομένως, ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος, γι’ αυτό προσπαθήστε να περιορίσετε τα ξέφρενα ξενύχτια. Μην ξεχνάτε ότι τον χρειάζεται και το μυαλό σας για να ξεκουραστεί και να καθαρίσει, ώστε την επόμενη μέρα να λειτουργήσει καλύτερα.

Κρατήστε μακριά τους «τοξικούς» ανθρώπους
Ο περίγυρός σας μπορεί να δράσει τοξικά στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας. Οι «τοξικοί» άνθρωποι απομυζούν την ενέργειά σας και σας χαλούν τη διάθεση. Μάλιστα, βλάπτουν και την υγεία σας, καθώς, σύμφωνα με ειδικούς, όσοι τους συναναστρέφονται έχουν υψηλότερα ποσοστά φλεγμονωδών πρωτεϊνών, που ευθύνονται για την κατάθλιψη, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου, συγκριτικά με όσους έχουν υγιείς φιλικές σχέσεις. Όταν ένας άνθρωπος σας προκαλεί συνεχώς νεύρα, θλίψη, ανάγκη για κατανάλωση υδατανθράκων ή μαλακών τροφών, όποια και αν είναι η φύση της σχέσης σας, πρέπει να βάλετε όρια ή και να τον απομακρύνετε από τη ζωή σας.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τον δρ. Ιωάννη Μπούχελο, ολιστικό γιατρό, και την κ. Στέλλα Αργυρίου, ψυχολόγο, Dott. Ps.
Πηγή: alttherapy http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου