Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τους πρόδωσαν οι εφευρέσεις τους...



Στις 26 Σεπτεμβρίου ο άνθρωπος που έβγαζε στην αγορά τα λεγόμενα segways (τα έχετε δει κυρίως σε εκφορτωτικές εταιρείες και εργοστάσια) σκοτώθηκε οδηγώντας ένα από αυτά.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Discovery Channel “θυμήθηκε” μερικούς από αυτούς τους εφευρέτες που οι ανακαλύψεις τους έπαιξαν άσχημα παιχνίδια…
Χάρι Χουντίνι (1874 – 1926)
Ο διάσημος μάγος σκοτώθηκε από ενα “μαγικό” που του ζήτησαν να κάνει δύο φοιτητές. Τα δύο παιδιά του ζήτησαν να τους δείξει το “μαγικό” όπου μπορούσε να απορροφήσει πολλαπλά χτυπήματα στο πάνω μέρος του σώματος του χωρίς να τραυματιστεί.
Αν και είχε μόλις τελειώσει την παράσταση του και το σώμα του ήταν καταπονημένο, ο Χουντίνι δέχτηκε και η φλεγμονή που είχε ήδη ξεκινήσει τη σκωληκοειδίτιδα του έγινε χειρότερα.
Ο Χουντίνι τελικά πέθανε την επόμενη μέρα από περιτονίτιδα.
Μαρί Κιουρί (1867 – 1934)
Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ δυστυχώς πέθανε από έκθεση στη ραδιενέργεια.
Η Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο και το πολώνιο, δύο στοιχεία που έχουν υψηλή ραδιενέργεια.
Αν και η Κιουρί χρησιμοποιούσε το αέριο του ραδίου για να γιατρέψει τραυματισμένους στρατιώτες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, η μόνιμη έκθεση σε αυτό τελικά την οδήγησε στο θάνατο .
Με τον καιρό, σταδιακά η υγεία της χειροτέρευε, ώσπου πέθανε στην ηλικία των 66 χρόνων.
Τότε, το 1934, ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η απλαστική αναιμία, μια ασθείνεια όπου ο μυελός των οστών πάυει να παράγει κύτταρα του αίματος.
Τόμας Άντριους (1873 – 1912)
Ο Ιρλανδός Τόμας Άντριους ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του Τιτανικού.
Ε, δε χρειάζεται να πούμε από τι πέθανε…
Οράτιος Λόσον Χάνλεϊ (1823 -1863)
Ο Χάνλεϊ ήταν δικηγόρος και νομοθέτης αλλά και μηχανικός στον Ναυτικές Δυνάμεις. Θεωρείται ο εφευρέτης του υποβρυχίου, το οποίο και παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου.
Στο πρώτο ταξίδι του, το υποβρύχιο σκότωσε πέντε από τους εννέα ναύτες που το επάνδρωσαν.
Στη δεύτερη προσπάθεια, μπήκε μέσα και ο Χάνλει έτοιμος για μάχη. Αυτή τη φορά, σκοτώθηκαν όλοι.
Μαζί και ο Χάνλεϊ..
Αλεξάντερ Μπογκτάνοφ (1873 – 1928)
Ως όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα. Όμως είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει και ακόμα βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μείνουν ζωντανοί.
Ο Μπογκτάνοφ είναι ο άνθρωπος σκέφτηκε και εφάρμοσε πρώτος τις μεταγγίσεις αίματος.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μπογκτάνοφ, ο ρώσος φυσικός ξεκίνησε τα πειράματα του προκειμένου να δημιουργήσει την “πηγή της νεότητας”.
Έκανε στον εαυτό του 11 μεταγγίσεις.
Η 12η ήταν η μοιραία.
Οι θεωρίες που κυκλοφορούν, γιατί η αιτία θανάτου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, περιλαμβάνουν μετάγγιση με αίμα ασθενούς που είχε μεταδοτική ασθένεια, ή μετάγγιση με ασύμβατο τύπο αίματος ή ακόμα και αυτοκτονία.
πηγή: perierga.gr
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου