Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

O μυστικός συμβολισμός κάθε άνθους

O μυστικός συμβολισμός κάθε άνθους

http://koketa.gr/blog/?p=4922
Καμπανούλα

Ερμηνεία: Αυτά τα άνθη που το σχήμα τους θυμίζει μικρές καμπάνες φυτρώνουν σε μέρη σκιερά και γεμάτα άλλα φυτά. Συμβολίζουν λοιπόν άτομα που μπορούν να ανθίσουν μέσα στο πλήθος και να ξεχωρίσουν ακόμη και αν κάποιοι προσπαθούν να τους επισκιάσουν. Με την έμφυτη ευγένεια σας ομορφαίνετε τη ζωή των ανθρώπων που σας συναναστρέφονται. Νιώθετε ευγνώμονες για το αγαθό της ζωής και ξέρετε πώς να το απολαμβάνετε. Αν και σας αξίζουν τα εύσημα για την επιτυχία κοινών με τους γύρω σας στόχους σχεδόν ποτέ δεν σας το αναγνωρίζουν. Αποκτήστε αυτοπεποίθηση και διεκδικείστε ότι σας αξίζει, χωρίς να άγχεστε. Απλά μέχρι τώρα είσασταν βολικοί και οι άλλοι σας εκμεταλλεύονταν. Χαλαρώστε και αξιοποιήστε τις μοναδικές πνευματικές σας δυνατότητες.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Χαλαρώστε και διασκεδάστε τη ζωή σας.

Μαργαρίτα

Ερμηνεία: Η μαργαρίτα σε όλο τον κόσμο θεωρείται χαρούμενο λουλούδι γιατί είναι ανοιχτόχρωμο και ολάνοιχτο. Αν την επιλέξετε σημαίνει ότι είσαστε χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, φύση αθώα και ότι σας αρέσουν τα παιχνίδια. Τα παιδιά σας λατρεύουν όμως εσείς μερικές φορές δυσκολεύεστε να οργανωθείτε. Ο αυθορμητισμός σας μπορεί να σας παρασύρει σε υπερβολές που θα σας κουράσουν, όμως όσο αντέχετε θα αγωνίζεστε ακόμη και στο πιο εχθρικό περιβάλλον. Αντλείτε δύναμη όντας πιστός στον σύντροφο σας. Αν κάποια στιγμή σας πιάσει κατάθλιψη-σπάνιο πράγμα για σας- αναζητήστε παρηγοριά στις απλές χαρές της ζωής.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Δεν θα σε προδώσω ποτέ.

Ίρις

Ερμηνεία: Το μοβ άνθος της έχει μεταφυσικό συμβολισμό γι’ αυτό να περιμένεις κάποια… θεία παρεμβολή στη ζωή σου και μάλιστα σύντομα. Το όνομα της παραπέμπει στο ουράνιο τόξο και ακριβώς έτσι η ίριδα γεφυρώνει με το μήνυμα της τον ουρανό και τη γη. Να περιμένετε πως θα έχετε μια ξεχωριστή δημιουργική έμπνευση και ότι θα ακούσετε καλά νέα, γι’ αυτό φροντίστε να αξιοποιήσετε κάθε δυνατότητα σας. Με τη σοφία σας θα μπορέσετε να επωφεληθείτε αν κάνετε πράξη κάθε σας ιδέα και αν αυξήσετε το βαθμό συνειδητοποίησης. Παραμείνετε αισιόδοξοι και έχετε πίστη και ελπίδα σε ότι υπόσχεται το μέλλον σας. Κάτι καλό θα έρθει και στα ερωτικά σας.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Έχω ένα μήνυμα για σένα.

Ορχιδέα

Ερμηνεία: Οι ορχιδέεες αντιπροσωπεύουν την Αφροδίτη , τη θεά του έρωτα και θεωρούνται αφροδισιακές. Στην Κίνα συμβολίζουν την γονιμότητα και τα πολλά παιδιά. Ξεχωρίζεις για την ομορφιά και τη φινέτσα σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα καλύτερος άνθρωπος. Εκμεταλλεύσου αυτή την έλξη που δημιουργείς στους άλλους και συνεργάσου μαζί τους σε πρακτικό και πνευματικό επίπεδο. Αγαπάς την οικογένεια σου, τους φίλους σου, τον περίγυρο σου. Εκμεταλλεύσου τις δυνάμεις της ορχιδέας και απέκτησε ξεκάθαρη οπτική για τα όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Είσαι πανέμορφη.

Τριαντάφυλλο

Ερμηνεία: Αντιπροσωπεύει την αγάπη, την επιθυμία και την θηλυκή ομορφιά. Είναι ακόμη σύμβολο αγνότητας, αλλά και εγκαρτέρησης. Ακτινοβολεί κομψότητα, ωστόσο με τα αγκάθια του μπορεί να αμυνθεί και να προκαλέσει τραύματα. Δείχνετε ήρεμοι, γαλήνιοι και ερωτευμένοι με τη ζωή, μπορείτε όμως να γίνετε σκληροί λεκτικά αν πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Σας ενδιαφέρει η πνευματική και η σωματική σας κατάσταση και αυτό αντανακλά πάνω σας, αφού είσαστε δυνατοί και έχετε στα μάγουλα σας το χρώμα της υγείας. Για να βρείτε την πραγματική ευτυχία θα περάσετε από σαράντα κύματα και θα μάθετε τα μαθήματα της ζωής έχοντας πάντα την γεύση του πόνου ,ανάμικτη σ’ αυτή της αγάπης. Δείξτε στους δικούς σας ανθρώπους πόσο σημαντικοί είναι για σας.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Κόκκινα «σ΄αγαπώ», λευκά «είμαι σημαντικός», ροζ «Όλα καλά».

Λυκάστη

Ερμηνεία: Αυτό το ορχεοειδές συμβολίζει χαρακτήρες που τείνουν να αγριεύουν όπως οι λύκοι-εξού και το όνομα του- ειδικά αν κάποιος τους κριτικάρει αυστηρά. Μην πάσχετε από μανία καταδίωξης. Δεν συνωμοτούν όλοι εναντίον σας. Και μην εξαπολύεται μύδρους γιατί μπορεί τελικά να γίνετε πολύ κακοί και να σας απομακρύνουν. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτοί που σας κρίνουν δεν έχουν τόση αυτοπεποίθηση όσοι εσείς. Είσαστε άτομα θαρραλέα, περήφανα , κρύβετε όμως τα συναισθήματα σας βαθιά μέσα σας , για να μην πληγωθείτε, ή σας απορρίψουν. Μπορεί να δώσετε την εντύπωση του κρυψίνου, όμως εσείς απλά προσπαθείτε να προστατευθείτε. Αναπτύξτε την εσωτερική σας δύναμη, χρησιμοποιήστε την ικανότητα σας να επικοινωνείτε και μάθετε πως θα γίνετε πιο γενναιόδωρη με τους άλλους.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Έχε κουράγιο ότι κι αν έχεις υπόψη σου να κάνεις.

Ναϊγκέλια

Ερμηνεία: Κρύβει μυστήριο και μαγεία και παλιά στη Βρετανία το θεωρούσαν το άνθος στο οποίο κρύβονταν οι νεράιδες. Μέχρι και σήμερα αποτελεί στα παραμύθια το αγαπημένο λουλούδι των λεπτεπίλεπτων κυριών που μ’ ένα ραβδάκι αλλάζουν τη ζωή μας. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας και αντιμετωπίστε τη ζωή όπως είναι. Μην λέτε ψέματα γιατί θα πέσετε σε παγίδα και κυρίως μη λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Ψάξτε βαθιά μέσα σας για να βρείτε τι ακριβώς θέλετε και μετά αναζητήστε το. Τα σκουροπράσινα φύλλα αυτού του φυτού θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε με τις εσωτερικές σας επιθυμίες.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Δείξε μου τα συναισθήματα σου.

Λίλιουμ

Ερμηνεία: Το γλυκό του άρωμα συμβολίζει τη θηλυκότητα και την αγνότητα. Αποκαλύπτει την στοργική σας διάθεση, αλλά και τον ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα σας. Έχετε ανάγκη από σταθερότητα και ησυχία στα προσωπικά και οικογενειακά σας. Αν το επιλέξατε σημαίνει ότι είσαστε αυθεντικός, άτομο που χαίρει εκτίμησης στην κοινωνία και ότι σας διακρίνει μια αθωότητα. Αν σας εκφράζει αυτό του λουλούδι τότε πιστεύετε ότι πρέπει να κρύβετε κάποια πράγματα από τους άλλους, καλύτερα όμως να ανοιχτείτε και θα δείτε πως δεν έχετε να χάσετε. Χρησιμοποιείστε θηλυκό μυαλό και καπατσοσύνη παράλληλα με την οξυδέρκεια και τις υψηλές πνευματικές σας ικανότητες και θα δείτε ότι ο συνδυασμός θα σας χαρίσει επιτυχία. Ίσως έχει έρθει ο καιρός να αναβαθμίσετε μια σχέση σας και να προχωρήσετε σε βάθος.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Περνάω υπέροχα μαζί σου.

Πανσές

Ερμηνεία: Οι πανσέδες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την στοργή , την ευαισθησία και την φυσική συστολή. Αν το διαλέξατε σημαίνει ότι σας ενδιαφέρουν πολύ οι φίλοι σας, αλλά απεχθάνεστε την κριτική και την αποτυχία. Μην είσαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας και αποκτήστε εμπιστοσύνη για να απολαμβάνετε τις σχέσεις σας, τόσο τις πλατονικές όσο και τις ερωτικές. Τολμήστε να διαμαρτυρηθείτε αν κάτι δεν σας ικανοποιεί. Αντλείστε δύναμη από τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του άνθους, δανειστείτε λίγη από την θετική ενέργεια που εκπέμπει, ιδιαίτερα αν πρόσφατα περάσετε τραυματικές εμπειρίες, κάποιο σοκ ή πένθος. Αν ασχολείστε με τον τομέα της θεραπευτικής ή της μαντικής το λουλούδι αυτό θα αποτελέσει την σωτήρια ασπίδα σας.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Μοβ: «Σε σκέφτομαι συνέχεια» Μπλε: «Θα σου είμαι για πάντα πιστός».

Πρίμουλα

Ερμηνεία: Είναι το πιο πρώιμο άνθος της άνοιξης και συμβολίζει μια εξαιρετικά θηλυκή γυναίκα, που διατηρεί για πάντα τη νεότητα και την λάμψη της. Τα φωτεινά της χρώματα αντανακλούν το φωτεινό σας χαρακτήρα και την ικανότητα σας να επιβιώνετε ακόμη και μέσα στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Δεν κομπάζετε για τις συναισθηματικές σας ικανότητες και τείνετε να γίνεστε υπερευαίσθητοι στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, καθώς φορτώνεστε τα προβλήματα των άλλων. Λατρεύετε το πάθος ενός πρωτόγνωρου έρωτα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θέλετε να έχετε μακροχρόνιες σχέσεις. Αρκεί να μη σας μονοπωλούν και να σας αφήνουν να αναπτύξετε όλα σας τα ταλέντα. Δείξτε σ’ αυτούς που αγαπάτε τα αισθήματα σας.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα.

Χιονόδοξα

Ερμηνεία: Δείχνουν εύθραυστα και λεπτεπίλεπτα είναι όμως τα πρώτα λουλούδια που φυτρώνουν ακόμη και μέσα στο χιόνι. Η αγάπη σας για τη ζωή σας δίνει την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσετε, αφού σας τροφοδοτεί με ελπίδα και χαρά. Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι σας εκτιμούν και απευθύνονται σε εσάς για βοήθεια και συμβουλές, αν κάτι πάει στραβά στη ζωή τους. Σιγουρευτείτε πως δεν καταπνίγετε τις δικές ελπίδες και μην παίρνετε όλο το βάρος των προβλημάτων των άλλων. Διατηρήστε τη χαρά της ζωής εκφράζοντας δυνατά τα θέλω σας. Μπορείτε μάλιστα να τα τραγουδήσετε αν καλλιεργήσετε τα φωνητικά σας ταλέντα.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Ελπίζω σ’ εσένα.

Τουλίπα

Ερμηνεία: Αυτά τα κομψά και όμορφα λουλούδια συμβολίζουν την φήμη και την αναγνώριση, έτσι είτε δουλεύετε ένα σχέδιο που θα σας χαρίσει δόξα, είτε θα καταφέρετε κάτι που επιθυμούσατε πολύ. Έχετε ανάγκη να θυμόσαστε κάθε τι ευχάριστο που σας έχει συμβεί. Από εκεί αντλείτε δυνάμεις για να συνεχίσετε. Διαθέτετε ικανότητες σταρ και μπορείτε να γίνετε μια ντίβα. Προσπαθήστε να μην είσαστε τόσο σκληροί και απαιτητικοί, χρησιμοποιείστε την διαίσθηση σας και θα ανταμειφθείτε. Έχετε προφανώς ανάγκη από κάποιο στήριγμα για να ξεπεράσετε τους φόβους της απόρριψης που σας κατατρέχουν. Να είσαστε ανοιχτοί σε εμπειρίες και μην αποφεύγετε τις στενές επαφές έστω και αν ενέχουν ρίσκο συναισθηματικής φόρτισης. Δείξτε εμπιστοσύνη στο άτομο που σας ενδιαφέρει.

Αν σας το χαρίσουν θέλουν να σας πουν: Κόκκινη: «Πίστεψε ότι σ’ αγαπώ».
Κίτρινη : «Είσαι άραγε η πραγματική μου αγάπη;»

ΠΗΓΗ papagalakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου