Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΝΕΑΡΟΣ



Ένα πολύ ηλικιωμένος αγρότης, συνταξιούχος για μεγάλο χρονικό διάστημα, βαρέθηκε να κάθεται και αποφάσισε να ανοίξει μια ιατρική κλινική. Νοίκιασε το χώρο, τον μετέτρεψε σε ιατρείο, προσέλαβε μια νοσοκόμα και κρέμασε μια πινακίδα έξω από την πόρτα που έγραφε:

«Θεραπευτείτε εδώ από οποιαδήποτε ασθένεια με 500 ευρώ. Αν δεν πετύχει η θεραπεία θα πάρετε από εμάς πίσω ως αποζημίωση 1000 ευρώ».


Ένας νέος γιατρός, ο οποίος ήταν βέβαιος ότι ο ηλικιωμένος δεν είχε ιδέα ούτε από φάρμακα, αλλά ούτε και από θεραπείες, σκέφτηκε ότι αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να βγάλει μερικά εύκολα χρήματα.

Έτσι, πήγε στην κλινική του ηλικιωμένου «γιατρού» παριστάνοντας τον άρρωστο.

Νεαρός γιατρός: «Γιατρέ, δεν αισθάνομαι ξαφνικά καμία γεύση στο στόμα μου. Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε;»

Ηλικιωμένος: «Νοσοκόμα, σε παρακαλώ φέρε το κίτρινο μπουκάλι με το φάρμακο από το ντουλάπι 22 στον κύριο και ρίξε 3 σταγόνες στο στόμα του».

Νεαρός γιατρός: «Αααχ! Αυτό είναι βενζίνη!»

Ηλικιωμένος: «Συγχαρητήρια! Αποκτήσατε και πάλι τη γεύση σας πίσω. Μας χρωστάτε 500 ευρώ».

Ο νεαρός γιατρός φανερά ενοχλημένος του έδωσε τα χρήματα και έφυγε βιαστικός. Τις επόμενες μέρες τις πέρασε προσπαθώντας να βρει τρόπο να ξεγελάσει τον ηλικιωμένο και να πάρει πίσω τα χρήματα του.

Όταν ήταν πια έτοιμος, επέστρεψε στο «ιατρείο» του ηλικιωμένου έχοντας καταστρώσει ένα έξυπνο σχέδιο …

Νεαρός γιατρός: «Γιατρέ έχασα τη μνήμη μου, δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα».

Ηλικιωμένος: «Νοσοκόμα, σε παρακαλώ φέρε το κίτρινο μπουκάλι με το φάρμακο από το ντουλάπι 22 στον κύριο και ρίξε 3 σταγόνες στο στόμα του»

Νεαρός γιατρός: «Ω, όχι μην το κάνετε. Αυτό είναι βενζίνη!»

Ηλικιωμένος: «Συγχαρητήρια! Αποκτήσατε και πάλι τη μνήμη σας! Μας χρωστάτε 500 ευρώ».

Απαρηγόρητος ο νεαρός γιατρός μια και είχε χάσει πια 1000 ευρώ, έφυγε εκνευρισμένος για να επιστρέψει και πάλι μετά από αρκετές μέρες με ένα καινούργιο, καλύτερο σχέδιο.

Νεαρός γιατρός: «Γιατρέ, έχασα την όρασή μου. Δεν βλέπω τίποτα. Βοηθήστε με!»

Ηλικιωμένος: «Λοιπόν, δυστυχώς δεν έχω κανένα φάρμακο για την πάθηση σας. Πάρτε τα 1000 ευρώ που σας χρωστάμε ως αποζημίωση».

Νεαρός γιατρός: «Μα αυτά είναι μόνο 500 ευρώ..»

Ηλικιωμένος: «Συγχαρητήρια! Βρήκατε και πάλι την όρασή σας. Μας χρωστάτε 500 ευρώ».

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Μόνο και μόνο επειδή είστε «νέοι», δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεγελάσετε έναν ηλικιωμένο που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου