Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

CINDERELLA/ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ



ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ




Η Disney συνεχίζει την παράδοση της μεταφοράς κλασικών παραμυθιών στη μεγάλη οθόνη και μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του «Maleficent» μας παρουσιάζει μια νέα υπερπαραγωγή με λαμπερό καστ και υψηλές προδιαγραφές.
196333391,AAC708236055F1AEB81
Η νέα «Σταχτοπούτα» παραμένει πιστή στο κλασικό, πασίγνωστο ομώνυμο παραμύθι και δίνει σάρκα και οστά στη διαχρονική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950. Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ και πολυπράγμονα σκηνοθέτη Kenneth Branagh (Thor, Hamlet) και με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett (Blue Jasmine, Elizabeth), τη Lily James (Downton Abbey), τον Richard Madden (Game of Thrones) και την υποψήφια για Όσκαρ Helena Bonham-Carter (The King’s Speech, Alice in Wonderland), η ταινία έχει όλα τα συστατικά για να μας χαρίσει ένα παραμυθένιο και μαγικό θέαμα.



Σύνοψη:
Η νεαρή Ella (Lily James) έχει μόλις χάσει τη μητέρα της,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα  στηρίξει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφαση του να ξαναπαντρευτεί. Η ίδια καλωσορίζει τη μητριά της (Cate Blanchett) και τις κόρες της Anastasia (Holliday Grainger) και Drisella (Sophie Mc Shera) στο πατρικό της, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα της, καταλήγει στο έλεος μιας ζηλόφθονης και άκαρδης νέας οικογένειας. Υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια καλυμμένη με στάχτες, εξ ου και η περιφρονητική προσφώνηση Σταχτοπούτα. Η Ellaέχει κάθε λόγο να χάσει το κουράγιο της, αποφασίζει όμως να ακολουθήσει τη συμβουλή της μητέρας της να είναι θαρραλέα και ευγενική. Δεν παρασύρεται από την απόγνωση, ούτε απεχθάνεται αυτούς που την κακομεταχειρίζονται. Παράλληλα, έχει γνωρίσει έναν γοητευτικό ξένο στο δάσος. Αγνοώντας ότι πρόκειται για έναν πρίγκιπα, πιστεύει ότι είναι απλώς ένας παρατρεχάμενος του παλατιού που διαθέτει, όπως και η ίδια, μία ευγενική ψυχή. Η τύχη της μοιάζει να αλλάζει όταν το Παλάτι στέλνει σε όλες τις ανύπαντρες κοπέλες μία πρόσκληση για τον χορό και έτσι η Ella ελπίζει να συναντήσει ξανά τον γοητευτικό Kit (Richard Madden). Όμως, η μητριά της απαγορεύει να πάει στον χορό. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται μια καλόψυχη ζητιάνα, η οποία με μία κολοκύθα και μερικά ποντίκια, θα αλλάξει τη ζωή της Σταχτοπούτας για πάντα.
C-024-20133Rsm
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kenneth Branagh
ΣΕΝΑΡΙΟ: Chris Weitz
ΠΑΙΖΟΥΝ: Cate Blanchett, Lily James, Richard Maden, Stellan Skarsgard, Holiday Grainger
ΑΠΟΔΟΣΗ: Με υπότιτλους, μεταγλωττισμένο
C-001-00593_Rsm

Στους κινηματογράφους από τις 12 Μαρτίου 2015, σε διανομή Feelgood Entertainment. 

Share Button

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου