Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΑΠΗ,ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ

ΑΓΑΠΗ,ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ 
(Γέροντος Βαρλαάμ) 
Φαίνεται ότι την διηγήθηκε σε ένα βασιλόπουλο των Ινδιών τον Ιωάσαφ, τον οποίο και έκανε Χριστιανό
<< Γυμνή η ψυχή θα φύγει με μονη συνοδεία την καλοσύνη και τα αγαθά και τα καλά που έκανε>>
Η ιστορία είναι προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα
Κάποιος πήρε μία ημέρα κλήση από τον Εισαγγελέα, να παρουσιασθεί στο δικαστήριο για μιά σοβαρή υπόθεση. Θορυβήθηκε βέβαια και έτρεξε να βρει μάρτυρες για να μην καταδικασεί. Θυμήθηκε δύο φίλους του στούς οποίους είχε εμπιστοσύνη και υπολόγιζε πολύ στην φιλία τους. Ο ένας αρνήθηκε έντονα και άπονα. Προφασίστηκε ότι δεν είχε καιρό ..Είχε επείγουσες δουλειές. Μόνο του έδωσε ένα καινούργιο κουστούμι για να παρουσιασθεί ευπρεπως ντυμένος στο δικαστήριο.
Ο άλλος φίλος τον συμπόνεσε και προθυμοποιήθηκε να τον συνοδεύσει μέχρι το δικαστήριο. Αλλά εκεί θα τον άφηνε, γιατι μετά είχε μία δουλειά, αρκετά σπουδαία.
Τότε πάνω στην απόγνωσή του ο υπόδικος θυμηθηκε ένα τρίτο φίλο του,
Βέβαια δεν τον είχε και σε πολύ υπόληψη, αλλά στην ανάγκη του κατέφυγε σε αυτόν. Ο καλος αυτός άνθρωπος τον συμπόνεσε ειλικρινά. Αφησε την δουλειά του και πήγε μαζί του στο δικαστήριο. Εκεί συνηγόρησε τοσο θερμα υπέρ του κατηγορουμένου, ώστε ο Πρόεδρος τον απήλλαξε από κάθε κατηγορία. Αυτό το κειμενο είναι η ιστορια.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ του: 

Στην θέση του κατηγορουμένου θα βρεθούμε όλοι μία ημέρα. Ο θάνατος (εισαγγελέας) θα μας καλέσει ενώπιον του αδέκαστου Κριτού Θεού. Τότε ούτε ο πρώτος φίλος κόσμος,(η ύλη) μόνο το σάβανο θα μας δώσει Ο δεύτερος φίλος, (οι φίλοι και οι συγγενείς), που τόσο τους υπολογίζουμε όσο ζουμε εδώ, μέχρι την πόρτα του δικαστηρίου θα μας συνοδεύσουν,(κοιμητήριο) και θα γυρίσουν πίσω. Πέραν του τάφου, μόνο ο τρίτοςφίλος, η(πίστις, η καλωσύνη, και η αγάπη ) που δεν τα υπολογίζαμε και τόσο , θα μας συνοδεύσουν και θα συνηγορίσουν μπροστά στον θρόνο του Κριτού , και θα μας απαλλάξουν από την καταδίκη.
Τόση δύναμη έχει η αρετή. Ας ζυγίζουμε σωστά τα πράγματα  και ας τα εκτιμήσουμε όπως τους αξίζει.!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου