Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Περέκ Γεύσεις από χέρι

Περέκ: Γεύσεις από χέρι

Περέκ: Γεύσεις από χέρι

Εάν ευχαρίστως θα κάνατε μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για να βρεθείτε στην ηρεμία της εξοχής, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να γευτείτε μια ιδιαίτερη κουζίνα, αλλά και να προμηθευτείτε χειροποίητα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τότε το Περέκ στο Μονοπήγαδο, θα γίνει ένας αγαπημένος προορισμός.
Ο κατάλογος περιορισμένος, με συγκεκριμένα πιάτα, μόνο από πρώτες ύλες της περιοχής και φυσικά από προϊόντα της οικοτεχνίας Περέκ, όπως γιοφκάς, πλιγούρι, κορκότο, κουσκούς και πίτες.

Το φαγητό, διά χειρός της αυτοδίδακτης σεφ Δώρας Ζιάμου, μαγειρεμένο μόνο σε γάστρα και σε ξυλόφουρνο, σερβιρισμένο σε πραγματικά μεγάλες μερίδες, αλλά σε λογικές τιμές.

Σταμνάτο εξοχικό, σαρμαδάκια, μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα με γαλοτύρι, αρνάκι γεμιστό και «βουλωτό» με ζυμάρι σε σφραγισμένη γάστρα, φούστουρον (ομελέτα) με παστουρμά και πολλά άλλα.

Από το Περέκ, όμως, δεν φεύγεις αν δεν κάνεις τις απαραίτητες προμήθειες: οπωσδήποτε ζυμωτό ψωμί, τσουρέκι και έτοιμα φύλλα περέκ.

Περέκ - χώρος παραγωγής και εστίασης παραδοσιακών προϊόντων
30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, Μονοπήγαδο, τηλ. 23960 25305, κιν. 6977 000 293




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου