Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

..ΨΕΜΑ..

..ΨΕΜΑ..


Ο Νασρεντίν αποφάσισε να πάει προς αναζήτηση κάποιων νέων τεχνικών διαλογισμού. Σαμάρωσε το γαϊδούρι του, πήγε στην Ινδία, την Κίνα και τη Μογγολία, μίλησε στους μεγάλους δασκάλους, αλλά δεν βρήκε κάτι.
Άκουσε για ένα σοφό άνθρωπο στο Νεπάλ: ταξίδεψε εκεί, αλλά όπως ανέβαινε στο βουνό για να τον συναντήσει, το γαϊδούρι του πέθανε από την εξάντληση. Ο Νασρεντίν το έθαψε εκεί και έπειτα έκλαψε θλιμμένα.
 Κάποιος πέρασε και σχολίασε:


''Ήρθες προς αναζήτηση ενός αγίου, αυτός πρέπει να είναι ο τάφος του και εσύ θρηνείς το θάνατό του."

" Όχι, αυτό είναι το μέρος όπου έθαψα το γάιδαρο μου, ο οποίος πέθανε από εξάντληση."

"Δε το πιστεύω", είπε ο νέος διαβάτης . "Κανείς δεν κλαίει πάνω από ένα ψόφιο γάιδαρο. Αυτό πρέπει να είναι ένα μέρος όπου  θαύματα συμβαίνουν, και θέλεις να τα κρατήσεις  για τον εαυτό σου."

Αν και ο Νασρεντίν εξήγησε ξανά και ξανά, δεν είχε νόημα. Ο άνθρωπος πήγε στο διπλανό χωριό και διέδωσε την ιστορία ενός μεγάλου δασκάλου ο οποίος θεράπευσε ανθρώπους στον τάφο του, και σύντομα οι προσκυνητές άρχισαν να φτάνουν.

Σταδιακά, οι ειδήσεις για την ανακάλυψη του Σοφού Άντρα του Σιωπηλού Πένθους εξαπλώθηκαν σε όλο το Νεπάλ - και τα πλήθη έσπευσαν στον τόπο. Ένας πλούσιος άνθρωπος ήρθε, νόμισε πως οι προσευχές του είχαν απαντηθεί, και έχτισε ένα επιβλητικό μνημείο εκεί όπου ο Νασρεντίν είχε θάψει τον ''κύριό'' του.
 Εξετάζοντας τα πάντα, ο Νασρεντίν αποφάσισε να αφήσει τα πράγματα ως είχαν. Αλλά έμαθε μια για πάντα, πως όταν κάποιος θέλει να πιστέψει ένα ψέμα, κανείς δεν μπορεί να τον πείσει για το αντίθετο.
Paolo Koelho


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2013/06/blog-post_4.html#ixzz2de8091vW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου